Recreatie en toerisme

Gelegen op het kruispunt van drie landen: België, Nederland en Duitsland, de Furon-regio is een ideaal vertrekpunt voor reizen door de Beneden-Maasavallei en een bezoek aan dergelijke historische steden als Maastricht (de oudste stad van Nederland), Valkenburg. Tongeren (de oudste stad van Vlaanderen), Aachen. Luik of natuurgebied Hautes Fagnes in de Ardennen.

Hier kunt u het schilderachtige platteland van onze regio ontdekken en deelnemen aan een aantal leuke excursies en sportevenementen. Ga voor meer informatie naar de officiële website Bureau voor Toerisme van de gemeente Voeren.

Van onze kant hebben we onze eigen selectie van sites in verschillende categorieën gemaakt en we hopen dat ze nuttig voor u zullen zijn bij het plannen van uw vakantie:

Wandeltochten

Golf

Voor golfliefhebbers in onze omgeving zijn er verschillende opties:

Pretparken

  • Fun Valley - gelegen aan de oevers van de Maas bij de afrit naar Eisden (11 km). Het heeft een eigen strand, een kunstmatig zwemmeer en biedt een breed scala aan vermaak voor elke smaak: rotsklimmen, paintball, lasertag, raften, kanoën en nog veel meer.
  • Familiepark Kasteel Château de Wégimont in Suman (22 km) - met een buitenzwembad.
  • Waterpark Mosaqua in Gulpen (17 km).

Paardrijden

  • Rijschool Bois du Roi in Varsages (5 km) biedt paardrijlessen voor beginners en ervaren ruiters.
  • Manege Waides in Aubin-Neufchâteau

Karting

Wellnesscentra en spa

Gastronomie en lokale productie

 

Bezoek de volgende websites voor een meer diepgaande kennismaking met de regio: